У ГУР висловилися щодо постачання росії балістичних ракет КНДР

Читать на русском
Українська розвідка перевіряє інформацію щодо передачі балістичних ракет із КНДР росіянам.
фото Укрінформ

Українська розвідка знає про постачання північнокорейської зброї до росії. Але інформація про передачу саме балістичних ракет поки що уточнюється.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов у ефірі телемарафону 12 січня.

Як Північна Корея підтримує російську агресію проти УкраїниПівнічна Корея з 2014 року підтримує російську агресію проти України, визнала анексію територій і постачає рф зброю. Докладніше – на інфографіці.

«Що ще передала, ми розуміємо, що ця інформація вже також звучала. Сам факт оборонної співпраці він не прихований характер має», – сказав він.

За словами Юсова, Північна Корея передала росії артилерійські снаряди, боєкомплекти, снаряди для реактивних систем залпового вогню, міни – це те, що «мало факт і підтвердження».

«Щодо балістики, так, така інформація відома. Наразі триває збір даних та дорозвідка, щоб надалі можна було докладніше і проаналізувати ситуацію, і прокоментувати», – додав Юсов.

Нагадаємо, інформацію про передачу північнокорейської зброї Кремлю спочатку оприлюднив Білий дім. Після цього глави МЗС майже 50 країн засудили передачу КНДР балістичних ракет росії, а також їх застосування проти України.

11 січня Генеральний прокурор Андрій Костін підтвердив, що рф вже застосовувала проти України ракети, поставлені з Північної Кореї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: