Союзники подбають, щоб КНДР заплатила високу ціну за підтримку росії – міністр оборони Британії

Читать на русском
Міністр оборони Британії Грант Шаппс відреагував на інформацію про те, що КНДР постачає росії балістичні ракети для атак по Україні.
Фото: Getty Images

Міністр оборони Британії Грант Шаппс відреагував на інформацію про те, що КНДР постачає росії балістичні ракети для атак по Україні.

Його заява була опублікована в соцмережі X.

Як Північна Корея підтримує російську агресію проти УкраїниПівнічна Корея з 2014 року підтримує російську агресію проти України, визнала анексію територій і постачає рф зброю. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, світ відвернувся від росії, тому путіну довелося «з простягнутою рукою» просити озброєння у Північної Кореї.

«Вчиняючи так, росія порушила численні резолюції РБ ООН і поставила під загрозу безпеку ще одного регіону світу. Це має припинитися зараз», - написав Шаппс.

Британський міністр додав, що союзники «подбають про те, щоб Північна Корея заплатила високу ціну» за допомогу країні-агресору.

Нагадаємо, видання WSJ напередодні повідомило, що росія останніми тижнями отримувала балістичні ракети з Північної Кореї, а також активно веде переговори про постачання з Іраном.

У Білому домі підтвердили цю інформацію, більше того, заявили, що росія вже використала північнокорейські ракети під час обстрілу України – 30 грудня та 2 січня.

Водночас у Повітряних силах повідомили, що поки що не можуть підтвердити використання росією ракет із КНДР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: