Офіс генпрокурора отримав перші докази використання росіянами ракет з КНДР

Читать на русском
Генеральний прокурор Андрій Костін підтвердив, що росія вже використовувала проти України ракети, поставлені з Північної Кореї.
Фото: РБК-Україна

Генеральний прокурор Андрій Костін підтвердив, що росія вже використала проти України ракети, поставлені з Північної Кореї.

Заяву, присвячену цьому питанню, Костін зробив в ефірі телеканалу Суспільне.

Війна росії проти України: як путіну допомагають інші диктаториБілорусь, Іран та Північна Корея надають найбільшу підтримку росії під час війни проти України. Докладніше – на інфографіці.

«Що стосується Північної Кореї, то днями ми отримали перші докази використання армією росії ракет, що виробляються в цій країні. Результати попередньої науково-технічної експертизи підтверджують, що випущена 2 січня центральною частиною Харкова ракета є ракетою малої дальності, розробленою КНДР», – повідомив генпрокурор.

Він додав, що аналогічних висновків дійшли військові експерти з міжвідомчої робочої групи, які були на місці обстрілу і проводили попередній огляд та аналіз частин ракети.

За словами Костіна, наразі ОГП проводить комплексну експертизу, яка має остаточно підтвердити цей факт.

«Ми також працюємо над виявленням інших фрагментів боєприпасів, виявлених на місцях недавніх атак на Харківщині та Одещині», – сказав Костін.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, росія останніми тижнями отримувала балістичні ракети з Північної Кореї. У Білому домі підтвердили це та повідомили, що росія 30 грудня та 2 січня використала північнокорейські ракети для ударів по Україні.

Глави МЗС майже 50 країн вже засудили передачу Північною Кореєю балістичних ракет росії, а також їх застосування проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: