Скільки укриттів у найбільших містах України та скільки з них реально готові до використання

Читать на русском

Після трагічного інциденту у Києві – троє людей загинули внаслідок падіння уламків ракети біля закритого укриття у поліклініці – Володимир Зеленський на Ставці верховного головнокомандувача доручив перевірити всі укриття в Україні. Через дев'ять років після початку російської агресії і більше ніж рік з початку повномасштабної війни цифри вражають: за підсумками неповної ревізії близько третини укриттів або закриті, або непридатні для використання. Ситуація у найбільших містах України – на інфографіці «Слово і діло».

У Києві перед початком повномасштабної війни було заявлено 4 тисячі 900 укриттів при населенні в 2,9 млн осіб (зараз у столиці проживе близько 3,5 млн осіб, повідомили навесні в адміністрації). (Інфографіка внизу публікації)

Реальна, а не заявлена кількість укриттів у Києві, як розповів міністр Олександр Камишін, визначається. Але результати перевірки показали критичну ситуацію: із 1849 перевірених укриттів трохи більше тисячі готові до використання.

Стільки ж укриттів, як у столиці, було заявлено перед війною у Харкові. Проте населення там, за офіційними даними, вдвічі менше – 1,4 млн осіб. З цієї кількості укриттів, як повідомили у міській адміністрації, 2,6 тисячі готові до використання – більшість перебуває у житлових будинках.

В Одесі до початку повномасштабної війни на папері існувало 1,1 тисяча укриттів при населенні в мільйон людей. Готові до використання станом на травень 259 об'єктів.

У Дніпрі (900 тисяч населення) заявлено 3,1 тисячі укриттів, реально готові – трохи більше 200.

У Львові заявлено наявність близько 6 тисяч укриттів. Як днями повідомила місцева влада, більше 4 тисяч можна використовувати.

Нагадаємо, минулого року президент Володимир Зеленський підписав закон, який забороняє зводити будинки, де проєктом не передбачено укриття та бомбосховища для цивільних.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: