Надійні укриття у разі війни: скільки бомбосховищ у великих містах

Читать на русском

У разі надзвичайних ситуацій у населених пунктах України є бомбосховища та протирадіаційні укриття. Київ та інші міста-мільйонники почали перевіряти їхню готовність на тлі повідомлень про загрозу нападу РФ. «Слово і діло» проаналізувало інформацію у ЗМІ та підрахувало, скільки в обласних центрах України є спеціальних укриттів.

Станом на кінець грудня в Україні є 21 097 захисних споруд, з них 5 704 – сховища, 15 393 – протирадіаційні укриття.

У столиці налічується 514 сховищ, зокрема і ті, що неготові та обмежено готові до експлуатації. Також у Києві є 4,4 тис. споруд подвійного призначення. Це цокольні та підвальні приміщення, підземні автопаркінги, підземні переходи, метрополітен тощо.

Інтерактивна карта укриттів столиці тут.

В Одесі – 353 сховищ та близько 800 споруд подвійного призначення. Розташування сховищ та протирадіаційних укриттів можна подивитись тут.

У Харкові є дещо менше бомбосховищ – 300. Водночас у місті є 4,6 тис. споруд подвійного призначення. Інтерактивна карта тут.

У Запоріжжі розташовані 273 бомбосховища та близько трьох тисяч споруд подвійного призначення. У Дніпрі сховатися під час можливих бойових дій можна у 181 бомбосховищі, їхні адреси за посиланням. Також у місті є близько трьох тисяч споруд подвійного призначення.

У Рівному налічується 197 бомбосховищ, у Чернівцях – 135, у Луцьку, – 101, у Сумах – 120. Їхнє розташування можна подивитися на карті.

В інших обласних центрах України менше ста бомбосховищ та протирадіаційних укриттів. Наприклад, у Львові є 70 укриттів та близько 6 тисяч споруд подвійного призначення.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко назвав об'єкт, який стане головним бомбосховищем у Києві у разі вторгнення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: