Половина не готові для використання: результат першого дня перевірок укриттів Києва

Читать на русском
За перший день перевірок у Києві обстежили 1078 укриттів. Половина з них виявились не готовими для використання.
Укрінформ

За перший день перевірок у Києві обстежили 1078 укриттів. Половина з них виявились не готовими для використання.

Про це йдеться у повідомленні міністра стратегічної промисловості Олександра Камишіна.

Станом на ранок неділі, 4 червня, було перевірено 1078 об’єктів у Києві. З них половина не робочих, вони або не готові до використання або комісія не змогла їх відкрити. Водночас міністр зауважив, що з недовірою сприйняв те, що половина відкриттів були відкриті і признані готовими.

«Коли ми вчора вибірково перевіряли з нашим мером укриття в Оболонському районі, то абсолютна більшість укриттів були закритими. А коли ми їх таки відкривали, то вони виявлялись непригодними для використання», – заявив він.

Проте комісія пояснила це тим, що високий відсоток відкритих і готових за перший день сховків тим, що їхня більшість була розташована в школах, дитсадках і лікарнях. А там ситуація трохи краща ніж загалом в столиці.

Нагадаємо, у Деснянському районі Києва під час ракетної атаки загинули троє людей, які не змогли потрапити до укриття у поліклініці. У суботу, 3 червня, Голосіївський суд Києва обрав запобіжний захід підозрюваним у справі.

Також повідомляли, що 2 червня президент Володимир Зеленський доручив міністрам провести повну ревізію всіх захисних споруд в Україні. На це він дав десять днів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: