Зеленський підписав закон про будівництво будівель в Україні тільки з бомбосховищами

Читать на русском
Згідно з новим законом, повністю змінюються підходи до формування системи споруд цивільної оборони
Ілюстративне фотоhromadske.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав новий закон, який забороняє зводити в Україні будівлі, де проєктом не передбачено укриття та бомбосховища для цивільних.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Згідно з новим законом, повністю змінюються підходи до формування системи споруд цивільної оборони - зміни вносяться на рівні містобудівної документації на регіональному та місцевому рівнях. Документація відтепер має містити розділ, в якому приділяється увага інженерно-технічним заходам цивільного захисту, де має бути план розвитку укриттів та забезпечення доступу до них.

Які ініціативи містяться в новому законі:

  • заходи цивільної оборони враховуються ще на стадії розробки будівельної документації на об'єкти;
  • спрощується процедура передачі земельної ділянки, якщо на ній буде зведено бомбосховище;
  • розміщення укриттів, бомбосховищ і сховищ відтепер є обов'язковим для тих об'єктів, де перебуває не менше 50 осіб на постійній основі, або не менше 100 осіб - періодично.
  • Укриття зобов'язані постійно підтримуватися в повній готовності до використання за призначенням.

Тим часом до навчання в режимі офлайн з 1 вересня готові поки тільки третина українських шкіл. У них, згідно з новими вимогами, є укриття, які можуть використовуватися за призначенням під час повітряної тривоги.

Нагадаємо, раніше Міністерство освіти та науки опублікувало алгоритм дій вчителів на заняттях у школах при оголошенні сигналу «повітряної тривоги».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: