У разі ядерного удару у сховищах Києва не вистачить місця всім – WP

Читать на русском
Якщо росія застосує ядерну зброю, то в укриттях Києва всім людям не вистачить місця. Водночас в області облаштовують додаткові сховища.
Ілюстративне фотоФото – washingtonpost.com

У Києві та області триває підготовка до можливого ядерного удару з боку росії. Однак у сховищах не вистачить місця для всіх.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на голову Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулебу.

Наразі у Києві вже є мережа укриттів у метрополітені, які побудував Радянський Союз під час холодної війни як ядерні бункери. Крім того, в області готують додатково 425 притулків з продуктами, водою і радіоапаратурою.

«Ядерний клуб»: скільки боєголовок є в наявності у країн світу та скільки з них розгорнутіПорівняння ядерних потенціалів країн світу – на інфографіці. Найбільшим ядерним арсеналом володіють росія та США.

Водночас, за словами Кулеби, для всіх місця в укриттях не вистачить. Двері туди закриють за 5 хвилин до ймовірного удару, щоб захистити людей від радіаційних опадів.

У випадку ядерної загрози необхідно протягом 10 хвилин знайти бомбосховище і врятуватися. Перед цим необхідно запастися водою у пляшках, ліхтарем і батарейками, радіо, сірниками, продуктами та аптечкою.

Нагадаємо, росія під час чергової масової атаки 17 листопада випустила по Україні крилату ракету з імітатором ядерної боєголовки.

За словами володимира путіна, наразі наростає загроза ядерної війни, але росія не застосує такого удару першою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: