Місцева влада повинна забезпечити укриття та цілодобовий доступ до них – звернення Зеленського

Читать на русском
Ситуація, коли через зачинене укриття загинули люди, ніколи більше не має повторитися. Місцева влада зобов'язана забезпечити наявність і цілодобову доступність укриттів, сказав Володимир Зеленський.
Президент України Володимир Зеленський

У вечірньому зверненні за підсумками 463-го дня повномасштабної війни президент України Володимир Зеленський прокоментував загибель людей через зачинене укриття в Києві.

«Ми робимо максимум, щоб захистити людей. Не було такої міжнародної зустрічі, не було таких міжнародних переговорів, на яких не порушувалося б питання ППО для України.

Але захист людей – це захист на всіх рівнях. Укриття мають бути доступними. Ніколи більше не має повторитися ситуація, як цієї ночі в Києві, коли люди прийшли в укриття, а укриття – зачинене. Це обов’язок представників місцевої влади, дуже конкретний обов’язок – забезпечити наявність і доступність укриттів цілодобово», – сказав Зеленський.

Також він підкреслив, що якщо обов’язок на місцях не виконується, правоохоронці повинні притягати за це до відповідальності.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Сьогодні від ранку наша українська делегація – у Молдові на саміті Європейської політичної спільноти. Зараз тут – центр політичних дискусій на нашому континенті. Були дуже важливі переговори, буврозширений формат із представниками Нідерландів, Данії, Швеції, Британії, Польщі, Бельгії. І, звичайно, – зустрічі на полях саміту та спільне засідання всіх учасників та учасниць саміту…

  • Готуємо нові оборонні рішення для України – це стосується й ППО, і авіації, і нашого просування на землі. Готуємо реальний політичний зміст для саміту НАТО у Вільнюсі. Готуємо пакет гарантій безпеки для нашої держави на шляху в Альянс. Робимо все, щоб наблизити політичне рішення Євросоюзу щодо членства для України. Готуємо саміт миру на основі української формули миру.

  • Хочу подякувати пані Урсулі фон дер Ляєн, Президентці Єврокомісії, за підтримку наших ініціатив щодо захисту наших дітей, щодо пошуку й повернення тих маленьких українців і українок, які були депортовані в росію.

  • Окремо хочу подякувати Президенту Мішелю, Президенту Європейської ради, який сьогодні провів спеціальну безпекову сесію в межах саміту.

  • І окремо хочу подякувати Роберті Мецолі, голові Європейського парламенту, за ухвалене рішення щодо боєприпасів для України – за підтримку виділення додаткових 500 мільйонів євро для цього. Дякую!

«Дякую всім, із ким ми йдемо пліч-о-пліч до нашої перемоги, до нашого миру й до покарання російських терористів», – сказав президент.

Нагадаємо, у Деснянському районі Києва під час ракетної атаки загинули люди, які не змогли потрапити до укриття у поліклініці.

Влада Києва розбиратиметься, чому під час атаки укриття було закрите.

Також у четвер, 1 червня, президент України Володимир Зеленський приїхав до Молдови на саміт Європейської політичної спільноти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: