Закрите укриття у Києві: чотирьом затриманим повідомили про підозру

Читать на русском
Фігурантам інкримінують службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки та залишення в небезпеці, що спричинило смерть осіб.
Фото: ОГП

Поліція Києва повідомила про підозру чотирьом затриманим у справі про трагічну загибель людей біля укриття у Деснянському районі столиці.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції України.

Фігурантам інкримінують службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки та залишення в небезпеці, що спричинило смерть осіб.

У поліції зазначили, що правоохоронці опитали очевидців, потерпілих та персонал лікарні, після чого вилучили службову документацію, а також знайшли ключі, якими можна було відкрити укриття з обох боків.

«У подальшому правоохоронці зайшли до бомбосховища і переконалися, що вхідні двері дійсно були зачинені», – йдеться у повідомленні.

Столична прокуратура, у свою чергу, розслідувала розтрату коштів, виділених на ремонт укриттів. Зазначається, що у 2022-2023 роках із міського бюджету на облаштування укриттів було виділено 1,2 млрд гривень.

«У рамках слідства зібрано докази, що підтверджують злочинні дії та змову замовників робіт із переможцями тендерів, спрямовані на розтрату та заволодіння бюджетними коштами при реконструкції об'єктів укриття», – повідомили у прокуратурі.

Так, лише під час огляду одного з об'єктів цивільного захисту у Святошинському районі правоохоронці зафіксували завищення вартості матеріалів на понад 1 млн грн.

«Також за аналогічними фактами розкрадання бюджетних коштів під час ремонту об'єктів цивільного захисту здійснюється досудове розслідування щодо кримінальних проваджень органами досудового розслідування Деснянського, Подільського, Голосіївського та Солом'янського районів м. Києва», – резюмували у прокуратурі.

Нагадаємо, у Деснянському районі Києва під час ракетної атаки загинули троє людей, які не змогли потрапити до укриття у поліклініці.

Раніше повідомлялося, що президент Володимир Зеленський доручив міністрам провести повну ревізію всіх захисних споруд в Україні. На це він дав десять днів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: