У Пентагоні пояснили, чому передача танків Abrams Україні зараз не має сенсу

Читать на русском
Складність технічного обслуговування танків Abrams та висока вартість їх використання практично нівелює сенс постачань в Україну на нинішньому етапі.
Abrams та Leopard 2Defense Express

У США вважають, що постачання танків Abrams Україні поки що не мають сенсу через те, що таку техніку складно обслуговувати. Вони працюють на дефіцитному авіапальному, а також є проблема через відсутність матеріально-технічної бази для обслуговування.

Про це заступниця речника міністерства оборони США Сабріна Сінгх повідомила на брифінгу.

«Танки Abrams - здебільшого це питання забезпечення. Я маю на увазі, що це танк, який заправляється пальним для реактивних літаків. Тоді як Leopard і Challenger мають інші двигуни, їм потрібен дизель, їх легше обслуговувати. Вони можуть маневрувати на великих ділянках території, перш ніж їм знадобиться дозаправка», - пояснила Сінгх.

Танки, Patriot і Bradley: яку військову допомогу пообіцяли Україні перед «Рамштайном»Україні з початку року пообіцяли надати західні танки, БМП Bradley та Marder, додаткові батареї Patriot та іншу військову допомогу. Список – на інфографіці.

Вона підкреслила, що складність технічного обслуговування танків Abrams та висока вартість їх використання практично нівелює сенс постачань в Україну на нинішньому етапі.

Представниця Пентагону нагадала, що США вже надали Україні сучасні бойові системи, інші країни також активізувалися та продовжують забезпечувати ЗСУ озброєнням. Вона також нагадала, що США вже погодилися надати Україні БМП Bradley.

Водночас, Сінгх зазначила, що рішення офіційного Берліна стосовно дозволу на поставки в Україну німецьких танків є суверенним рішенням ФРН. Згідно з її словами, це питання є предметом обговорень під час нинішнього візиту до Німеччини міністра оборони США Ллойда Остіна. Крім того, про це йтиметься на зустрічі у форматі «Рамштайн», яка має відбутися у п’ятницю, 20 січня.

Нагадаємо, що федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц погодиться надати Україні танки Leopard за умови постачання Сполученими Штатами танків Abrams.

Напередодні стало відомо, що у Пентагоні поки не впевнені в передачі Україні ракет ATACMS і танків Abrams.

Також ЗМІ повідомили подробиці зброї, яку може отримати Україна у новому пакеті від США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: