Європарламент закликав Німеччину надати Україні танки Leopard

Читать на русском
Європарламент у середу, 18 січня, ухвалив Доповідь про імплементацію Спільної політики з безпеки та оборони у 2022 році.

Європарламент у середу, 18 січня, ухвалив Доповідь про імплементацію Спільної політики з безпеки та оборони у 2022 році, в якій, зокрема, міститься заклик до канцлера Німеччини Олафа Шольца надати Україні танки Leopard 2 для відбиття російської агресії.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті Європарламенту.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

«У річній доповіді за 2022 рік про імплементацію Спільної політики з безпеки та оборони (CSDP), яка була схвалена в середу 459 голосами «за», 93 – «проти», та 85 – утрималися, - депутати закликали до негайного постачання сучасної зброї та систем протиповітряного захисту наступного покоління для України та закликали канцлера Німеччини Олафа Шольца поставити в Україну основний бойовий танк Leopard 2 без подальших зволікань», - йдеться у документі.

Як зазначається, депутати Європарламенту наголосили, що Україна захищає свою територіальну цілісність у межах міжнародно визнаних кордонів і терміново потребує важкої зброї, щоб перемогти у цій війні.

У ще одній доповіді, схваленій сьогодні, ЄС та його країни-члени закликали збільшити військову, політичну та гуманітарну допомогу для України та зміцнити власну оборону проти погроз, що виходять для європейської безпеки від Росії.

«За» цю доповідь проголосували 407 депутатів, «проти» – 92, утрималися – 142 європейські політики.

Нагадаємо, 14 січня Німеччина оголосила про передачу нового пакету військової допомоги Україні. До переліку увійшла спеціальна бронетехніка для розмінування та деякі інші позиції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: