Моравецький розповів, чи вдасться Польщі передати Україні танки Leopard 2

Читать на русском
Польща вивчає можливість передати Україні власні танки німецького виробництва Leopard, оскільки Німеччина досі не зробила жодних кроків у цьому напрямку.
фото: ТСН

Польща не планує сама передавати танки Leopard 2 Україні, але домовляється про коаліцію для постачань відповідної військової допомоги.

Про це повідомляє Wyborcza.pl, з посиланням на заяву прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького.

Як зазначається, польський прем'єр відповів на питання про можливу передачу Україні танків Leopard 2.

«Разом з президентом ми ведемо переговори, спрямовані на створення коаліції, яка передала б таку важку техніку», - зазначає він.

Танки Leopard 2: що відомо про бойові машини, які ЗСУ нарешті можуть отримати від НімеччиниВсе, що відомо про основний бойовий танк Leopard 2 і про можливість його постачань для ЗСУ – в матеріалі Слово і діло

При цьому, голова уряду підкреслив, що без такої коаліції, яка займеться поставками, його країна не планує передавати Україні німецькі танки.

Напередодні стало відомо, що Польща вивчає можливість передати Україні власні танки німецького виробництва Leopard, оскільки Німеччина досі не зробила жодних кроків у цьому напрямку.

Нагадаємо, що сьогодні у Європарламенті підтримали поставку Україні танків Leopard.

Уряд Німеччини повідомив, що в Україну передадуть додаткові САУ, а також пікапи і протидронні датчики та засоби перешкод.

У середу, 4 січня, президент Володимир Зеленський провів телефонні переговори зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном, за підсумками яких стало відомо, що Франція передасть Україні легкі колісні танки AMX-10RC для боротьби проти російської агресії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: