У США виключають постачання танків Abrams Україні: WP назвало причину

Читать на русском
США не хочуть передавати Україні танки Abrams із технічних причин. Вони споживають багато палива, схильні до поломок і вимагають великого досвіду обслуговування.

Адміністрація президента США Джо Байдена, як і раніше, виключає відправку в Україну великих бойових танків Abrams – з технічних причин.

Про це повідомляє видання The Washington Post із посиланням на високопоставленого американського чиновника.

Танки Abrams важать 55 тонн та покладаються на газотурбінний двигун, що споживає паливо з величезною швидкістю. Більше того, сказав співрозмовник видання, танки схильні до поломок і вимагають великого досвіду обслуговування.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

Проте, як підтвердив Байден, США розглядають можливість надання Україні бойових машин Bradley. Bradley технічно не є танком, вага машини складає близько 28 тонн і пересувається на гусеницях. Екіпаж складається з трьох осіб, усередині машини може розміститися ще до шести солдатів. Штати мають тисячі таких автомобілів.

Крім того, Франція обіцяла передати Україні легкі колісні танки AMX-10 RC.

Видання пише, що постачання західної мобільної бронетехніки є ще однією важливою віхою у розширенні військової допомоги Україні.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запевнив, що Україна отримає від союзників усю необхідну військову допомогу цього року, яку не отримала в 2022-му.

Зокрема, ведуться переговори не лише про нові батареї Patriot, а й про постачання систем NASAMS, Iris-T, Crotale.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: