У Пентагоні поки не впевнені в передачі Україні ракет ATACMS і танків Abrams

Читать на русском
Основні бойові танки Abrams, надати які вимагає Україна - це дорога техніка, яку дуже складно обслуговувати
Ілюстративне фотоUS Army Force

У Пентагоні поки що не можуть впевнено сказати, що Україна отримає далекобійні ракети ATACMS, які дозволять системам M142 HIMARS вражати цілі в межах росії, а також основні бойові танки Abrams.

Про це заявив заступник міністра оборони США з політичних питань Колін Каль, повідомляє Укрінформ.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

«Щодо далекобійних ракет: ми продовжуємо чути цікаві зауваження щодо них. Я думаю, що не зосереджуватися на конкретній ракеті - це корисно. Є потреба добивати далі за лінію фронту і, не вдаючись у Деталі, я скажу, що ми визнаємо цю потребу в нинішній фазі та нам варто подумати, як допомогти Україні подолати цей виклик, але я не буду говорити заздалегідь, що за система це може бути» - сказав він.

При цьому основні бойові танки Abrams, надати які вимагає Україна - це дорога техніка, яку дуже складно обслуговувати, заявив Каль. Тому в Пентагоні поки що думають над тим, яка техніка потрібна Україні саме зараз і які машини слід надати ЗСУ в необхідній кількості.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запевнив, що Україна отримає від союзників всю необхідну військову допомогу у 2023 році, яку не отримала у 2022 році. Тим часом вже йде підготовка до передачі систем Patriot.

Зокрема, Україна може отримати американські балістичні ракети ATACMS в цьому році, але їх передача буде залежати від ситуації на фронті.

Надання Україні додаткових систем протиповітряної оборони Patriot для потреб ППО буде пов'язано виключно з рівнем підготовки її Збройних сил.

Згідно з даними західних ЗМІ, західні союзники з початку повномасштабної війни надали Україні понад 4 тисяч одиниць бронетехніки, артилерійських знарядь, літаків та інших систем озброєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: