«На екстрений випадок». Польща отримала перші танки Abrams

Читать на русском
Перша партія американських танків Abrams прибула до Польщі. На них навчатимуться солдати Війська Польського.
twitter.com/mblaszczak

Перша партія американських танків Abrams прибула до Польщі. Їхня країна придбала для стримування агресора в екстреному випадку.

Про це у понеділок, 18 липня, повідомив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак у Twitter.

Танки Abrams та ЗРК Patriot: ексдержсекретар США закликав озброїти Україну до зубівПомпео різко засудив російську агресію і порівняв дії путіна з тим, що робив Сталін - обидва перетворили росію на в'язницю та тероризували сусідні країни

«Танки Abrams, на яких навчатимуться солдати Війська Польського (ЗС Республіки Польща – ред.), вже у Польщі. Ми будемо готові, коли перші із 250 найсучасніших танків, які ми замовили, стануть доступними. Польща матиме найсучасніші потужні сили для стримування агресора в екстреному випадку», - написав він.

Як повідомила пресслужба ЗС Польщі, контракт на закупівлю 250 танків Abrams із супутнім обладнанням, а також навчально-логістичним комплексом та боєприпасами для ЗС Польщі підписали 5 квітня 2022 року.

Abrams надійдуть у підрозділи, розташовані у східній частині Польщі, на східному фланзі НАТО. Завершити поставки планують у 2026 році.

Нагадаємо, у Польщі заявили, що готові навчати українських військових.

Також повідомлялося, що Словаччина планує передати Україні винищувачі та танки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: