Франція та Польща тиснуть на Німеччину щодо надання Україні танків Leopard 2 – ЗМІ

Читать на русском
Одним із елементів тиску на Німеччину була заява президента Еммануеля Макрона про постачання французьких колісних танків.
Reuters

Франція спільно з Польщею намагається переконати Німеччину розблокувати постачання Україні бойових танків Leopard 2 у межах нової військової допомоги.

Про це повідомляє видання Politico.

Як повідомив виданню французький чиновник на умовах анонімності, Париж тисне на Берлін, сподіваючись отримати згоду на відправку Leopard до України напередодні франко-німецького саміту 22 січня.

«Українці справді хочуть отримати Leopard, тому що їх багато на складах по всій Європі», – пояснив він.

Танки Leopard 2: що відомо про бойові машини, які ЗСУ нарешті можуть отримати від НімеччиниВсе, що відомо про основний бойовий танк Leopard 2 і про можливість його постачань для ЗСУ – в матеріалі Слово і діло

Зазначається, що оскільки виробник танків – німецька компанія Krauss-Maffei Wegmann, їхнє відправлення в Україну потребує дозволу на реекспорт від країни-виробника, тобто Німеччини.

При цьому, одним із елементів тиску на Німеччину була заява президента Еммануеля Макрона про постачання французьких колісних танків.

«Між Макроном та Зеленським є домовленість, і він був частково інсценований, щоб зняти небажання США та Німеччини», - додав він.

Варто зазначити, після нещодавньої розмови Джо Байдена та Олафа Шольца стало відомо, що Сполучені Штати мають намір надати Україні бойові машини піхоти Bradley, а Німеччина планує передати БМП Marder.

Нагадаємо, Німеччина ніяк не може зважитись на передачу Україні танків Leopard-2.

Раніше представник уряду ФРН повідомив, що до кінця березня 2023 року Україна отримає «до 40 БМП Marder».

Посол України вважає, що передача БМП Marder стане трампліном передачі Leopard.

Напередодні стало відомо, що Німеччина поки що не збирається відправляти танки Leopard-2 в Україну для допомоги бійцям ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: