Leopard для ЗСУ: У МЗС розповіли, скільки танків потрібно отримати Україні

Читать на русском
Вже п'ять країн, у тому числі Польща та Фінляндія, готові передати Україні певну кількість Leopard
Leopard 2A4US Army Force

Україна планує отримати від західних країн основні бойові танки Leopard в кількості, достатній для формування нової окремої бронетанкової бригади.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ході інтерв'ю журналісту Вадиму Карпюку. Уривок опубліковано в Instagram міністра.

«Наша мета - зібрати танкову бригаду з Leopard. Це для початку. Чому Leopard? Тому що це танк, який виготовлявся в Європі протягом десятиліть і є в багатьох європейських арміях. Тому можна там трохи взяти, тут трохи взяти» - пояснив Кулеба.

Танки Leopard 2: що відомо про бойові машини, які ЗСУ нарешті можуть отримати від НімеччиниВсе, що відомо про основний бойовий танк Leopard 2 і про можливість його постачань для ЗСУ – в матеріалі Слово і діло

За його словами, вже п'ять країн, у тому числі Польща і Фінляндія, готові передати Україні певну кількість Leopard. Однак всі вони чекають остаточного схвалення від Німеччини, оскільки Німеччина є виробником цих танків.

Танкова бригада Збройних сил України по штату має три танкові батальйони, в кожному з яких по 31 танку. Таким чином, Україна розраховує отримати не менше 93 танків Leopard від партнерів.

Польща в рамках міжнародної коаліції передасть Україні роту танків Leopard. Крім того, передати такі танки готова Фінляндія, а також йде скоординована кампанія тиску на Німеччину - якщо Берлін не хоче передавати свої танки Україні, нехай хоча б не заважає робити це іншим.

Україна отримає не тільки Leopard. Так, Франція сподівається поставити Україні легкі бойові танки AMX 10-RC протягом двох місяців. А Уряд Великої Британії офіційно оголосить про передачу Україні танків Challenger 2 у понеділок, 16 січня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: