Трюдо: Канада поки що не розглядає передачу Україні танків Leopard 2

Читать на русском
Реекспорт танків Leopard 2 в будь-яку іншу країну вимагає згоди Німеччини, як виробника танка
Leopard 2LiveJournal

Канада на поточний момент не розглядає питання про передачу Україні основних бойових танків Leopard 2. Канада ще не готова до такого кроку.

Про це заявив 16 січня прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє видання Global News.

«Ми розглянемо всі запити від України, але ми ще не готові до цього, щодо танків Leopard 2. Але ми тут для того, щоб надати Україні те, що їй потрібно, щоб вона могла перемогти росію» - сказав він.

Танки Leopard 2: що відомо про бойові машини, які ЗСУ нарешті можуть отримати від НімеччиниВсе, що відомо про основний бойовий танк Leopard 2 і про можливість його постачань для ЗСУ – в матеріалі Слово і діло

Проблема в тому, що реекспорт танків Leopard 2 в будь-яку іншу країну вимагає згоди Німеччини, як виробника танка. Тому інші країни, які мають на озброєнні ці танки, не можуть відправити їх Україні без дозволу Берліна.

Нагадаємо, Україна планує отримати від західних країн основні бойові танки Leopard у кількості, достатній для формування нової окремої бронетанкової бригади.

Польща в рамках міжнародної коаліції передасть Україні роту танків Leopard. Крім того, передати такі танки готова Фінляндія, а також йде скоординована кампанія тиску на Німеччину - якщо Берлін не хоче передавати свої танки Україні, нехай хоча б не заважає робити це іншим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: