Передача БМП Marder стане трампліном для передачі Leopard – посол України

Читать на русском
Посол зазначив, що рішення про передачу бронетехніки Україні дуже добре сприйняли німецька громадськість та промисловість
БМП Marderdw.com

Постачання бойових машин піхоти Marder, які Німеччина нарешті погодилася передати Україні, можуть стати відправною точкою для передачі надалі й давно очікуваних танків Leopard.

Про це йдеться в інтерв'ю посла України в Німеччині Олексія Макєєва німецькому виданню Wirtschafts Woche.

«Німецька промисловість, консультуючись з урядом Німеччини та Україною, робить вирішальний внесок у перемогу України у війні, яку розв'язала росія проти моєї країни та проти Заходу. Навіть якщо для когось це звучить дивно: німецька зброя рятує життя і сприяє поверненню миру в Європі»-зазначив Макєєв.

Танки Leopard 2: що відомо про бойові машини, які ЗСУ нарешті можуть отримати від НімеччиниВсе, що відомо про основний бойовий танк Leopard 2 і про можливість його постачань для ЗСУ – в матеріалі Слово і діло

Посол зазначив, що рішення про передачу бронетехніки Україні дуже добре сприйняли німецька громадськість і промисловість. Україна вдячна Берліну за те, що він вже зробив - передав зенітно-ракетні системи IRIS-T та зенітні самохідки Gepard, що продемонстрували свою ефективність у бойових умовах.

Що стосується постачання танків Leopard, то Макєєв сказав, що налаштований з цього приводу оптимістично. Благо, що через майже рік після початку вторгнення росії в Україну в Німеччині нарешті зрозуміли, що це не просто війна між двома країнами, а битва за існування України та всієї Європи загалом.

«Мені також приємно, що все більше людей говорять про те, що Україну потрібно підтримувати, поки моя країна не виграє цю війну і не буде боротися за мир в Європі від імені всіх європейців. Це багатообіцяюча відправна точка для урядових рішень - також щодо поставок Leopard» - додав він.

Нагадаємо, що Німеччина вирішила передати Україні БМП Marder та батарею Patriot. Про це стало відомо після телефонних переговорів президента США Джозефа Байдена і канцлера ФРН Олафа Шольца. Згідно з домовленостями Німеччини та США до 40 бойових машин піхоти Marder Україна отримає від Німеччини до кінця березня 2023 року.

Також президент Європейського парламенту Роберт Мецола виступив за постачання Україні німецьких танків Leopard як військової допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: