Польща в рамках міжнародної коаліції передасть Україні танки Leopard – Дуда

Читать на русском
Дуда заявив, що Польща у рамках міжнародної коаліції передасть Україні роту танків Leopard.
Zelenskiy / Official

Польща у рамках міжнародної коаліції передасть Україні роту танків Leopard.

Про це Анджей Дуда заявив на спільній пресконференції у Львові з Володимиром Зеленським та президентом Литви Гітанасом Науседою, передає Rzeczpospolita.

Танки Leopard 2: що відомо про бойові машини, які ЗСУ нарешті можуть отримати від НімеччиниВсе, що відомо про основний бойовий танк Leopard 2 і про можливість його постачань для ЗСУ – в матеріалі Слово і діло

«Нещодавно ми справді вирішили, що така підтримка буде з польської сторони. У рамках побудови коаліції буде передано роту танків Leopard. Ми хочемо, щоб це була міжнародна коаліція, і ми вирішили включити до неї пакет танкової роти Leopard, яка, сподіваюся, разом з іншими танковими ротами незабаром вирушить до України», – сказав президент Польщі.

Раніше польський прем'єр Матеуш Моравецький сказав, що Польща не планує сама передавати танки Leopard 2 Україні, але домовляється про коаліцію для постачання.

При цьому Німеччина поки що не збирається відправляти Leopard-2 до України. За інформацією ЗМІ, Франція спільно з Польщею намагається переконати Німеччину розблокувати постачання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: