ЗМІ повідомили подробиці зброї, яку може отримати Україна у новому пакеті від США

Читать на русском
Згідно з даними ЗМІ, США мають намір оголосити про новий великий пакет озброєнь для України 20 січня.
Strykersflickr.com/110283751@N02

У новому пакеті військової допомоги від Сполучених Штатів Україна може отримати бойові броньовані машини Stryker та ракети GLSDB.

Про це повідомляє видання Politico.

Згідно з даними ЗМІ, США мають намір оголосити про новий великий пакет озброєнь для України 20 січня. Пакет буде включати кілька восьмиколісних броньованих бойових машин Stryker, а також ракети GLSDB.

Як повідомляється, це бойові броньовані машини виробництва американської компанії General Dynamics Land Systems, які перебувають на озброєнні механізованих військ армії США.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

У базовому варіанті бронетранспортери Stryker надійшли на озброєння американської армії у 2003 році, така конфігурація дозволяє перевозити до дванадцяти осіб, включаючи трьох членів екіпажу. Бронемашини в такому варіанті зазвичай озброєні великокаліберним кулеметом 12,7 мм M2 Browning або 40 мм автоматичним гранатометом Mk19.

Водночас, йжеться і про ракети, створені компаніями Boeing і Saab Group, які модифікували бомбу малого діаметра Boeing, додавши ракетний двигун. Зброя запускається з наземних ракетних комплексів типу РСЗВ M270.

Дальність пуску GLSDB вдвічі перевищує дальність снарядів GMLRS для M142 HIMARS та M270, які вже використовують українські військові, і становить 150 кілометрів. Тож ця поставка стане справжнім проривом у питанні надання Україні далекобійних ракет. За своєю суттю снаряд GLSDB - це 115-кілограмовий «гібрид» керованої авіабомби GBU-39/B SDB та некерованої ракети M26.

При цьому, стійкий до засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ) снаряд може запускатися з прихованих позицій, але рухається не балістичною траєкторією, тому здатний вражати цілі під різним кутом.

Нагадаємо, що Уряд США найближчими днями має намір оголосити про один зі своїх найбільших пакетів військової допомоги для України, але очікується, що танків у ньому не буде.

У Пентагоні поки що не можуть сказати, чи отримає Україна далекобійні ракети ATACMS та бойові танки Abrams.

У США також назвали умови надання Україні додаткових систем Patriot.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: