Танки «Leopard» для України: Шольц висунув Байдену умову

Читать на русском
Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц погодиться надати Україні танки Leopard за умови постачання Сполученими Штатами танків Abrams.
Leopard 2A4US Army Force

Канцлер Німеччини Олаф Шольц у телефонній розмові з президентом США Джо Байденом висунув умову для постачання німецьких танків Leopard 2 Україні – якщо Вашингтон також ухвалить рішення про постачання своїх танків Abrams.

Про це, як повідомляє Süddeutsche Zeitung.

Деталей дискусії двох лідерів німецьке видання не наводить, та зазначає, що Байден, вочевидь, не взяв на себе жодних зобов'язань під час розмови.

«Очевидно, США вимагають від канцлера не лише дозволити іншим країнам постачати бойові танки Leopard 2, якщо Німеччина братиме участь у таких поставках, але й самі постачатимуть певну кількість танків», – йдеться в матеріалі.

Танки Leopard 2: що відомо про бойові машини, які ЗСУ нарешті можуть отримати від НімеччиниВсе, що відомо про основний бойовий танк Leopard 2 і про можливість його постачань для ЗСУ – в матеріалі Слово і діло

Останнім часом тиск на Німеччину з боку інших країн ЄС значно посилився, оскільки танки Leopard 2 – німецького виробництва, й тому Берлін повинен давати згоду на їхній реекспорт. Очікується, що відповідне рішення може бути ухвалене до засідання Контактної групи з питань оборони України цієї п'ятниці, 20 січня.

Нагадаємо, що Європарламент у середу, 18 січня, ухвалив Доповідь про імплементацію Спільної політики з безпеки та оборони у 2022 році, в якій, зокрема, міститься заклик до канцлера Німеччини Олафа Шольца надати Україні танки Leopard 2 для відбиття російської агресії.

14 січня Німеччина оголосила про передачу нового пакету військової допомоги Україні. До переліку увійшла спеціальна бронетехніка для розмінування та деякі інші позиції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: