Танки Abrams та ЗРК Patriot: ексдержсекретар США закликав озброїти Україну до зубів

Читать на русском
Помпео різко засудив російську агресію і порівняв дії путіна з тим, що робив Сталін - обидва перетворили росію на в'язницю та тероризували сусідні країни
Майк ПомпеоReuters

Якщо США дійсно хочуть допомогти Україні впоратися з російським вторгненням, вони повинні оперативно озброїти Україну до зубів сучасною зброєю - в тому числі надати Україні основні бойові танки Abrams та системи протиповітряної оборони Patriot.

Про це заявив колишній державний секретар США Майк Помпео під час виступу 24 червня в Гудзонівському інституті.

Помпео різко засудив російську агресію і порівняв дії путіна з тим, що робив Сталін - за словами ексдержсекретаря, що один, що інший перетворили росію на в'язницю у всіх сенсах, позбавивши безпеки сусідні країни. За його словами, США повинні підтримати Україну, щоб уникнути розростання конфлікту на Європу; в цьому випадку США доведеться задіяти свою армію, чого можна уникнути, якщо агресор буде розгромлений в Україні.

Крім цього, Помпео звинуватив росію і Китай у провокуванні світової рецесії та закликав створити альянс світових держав для протистояння їм.

Нагадаємо, в Білому домі підтвердили надання Україні нового пакету військової допомоги для підвищення обороноздатності країни та можливостей для Збройних сил чинити опір російському вторгненню. Сумарна вартість пакета складе 450 млн доларів, в його складі будуть додаткові РСЗВ, а також 18 катерів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: