Путін може піти на серйозну ескалацію війни, щоб вижити – The Guardian

Читать на русском
Британський аналітик заявив, що президент рф володимир путін може піти на серйозну ескалацію війни в Україні, щоб фізично вижити.
Володимир путінФото – Reuters

Російський диктатор володимир путін може найближчим часом посилити тиск на Україну. Зокрема, від нього можна очікувати спроб підвищити ставки за допомогою асиметричних і невійськових методів.

Про це заявив оглядач The Guardian Саймон Тісдал.

За його словами, путін продовжуватиме шкодити Україні на міжнародній арені. Зокрема, варто очікувати ситуацій, подібних до тієї, коли Угорщина заблокувала важливий транш від ЄС.

Путін готує росію до затяжної війни – аналітикиПутін готує російську аудиторію до затяжної, виснажливої війни проти України, яка, як і раніше, спрямована на завоювання територій.

«Припущення, що виснажені війська росії вже зробили найгірше, що можуть, і не здатні на подальшу ескалацію, звучить самовдоволено. Оскільки путін із запізненням розуміє, що він не може закидати бомбами Київ, щоб змусити його підкоритися, він все більше покладається на «глобалізацію» війни», – написав Тісдал

Аналітик наголосив, що російський лідер може піти на серйозну ескалацію не лише для збереження політичної особи, а й заради фізичного виживання. Тому ситуація може загостритися на ідеологічному та військовому фронтах.

Він також додав, що будь-які спроби закінчити війну безсилі, поки існує саме політична фігура володимира путіна.

«Поки путін при владі і просуває фантазії про російську глобальну імперію, грабуючи суверенні українські землі, шлях вперед заблокований. Падіння путіна – передумова довготривалого миру», – зазначив оглядач.

Нагадаємо, що раніше путін заявив, що так звана «спеціальна військова операція», яка насправді є повномасштабним вторгненням в Україну, може стати тривалим процесом.

Крім того, путін хоче провести переговори з Києвом, щоб погіршити відносини України з західними партнерами. Також він хоче дати своїм військам відновитися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: