Путін став невдахою року за версією Politico

Читать на русском

У Politico вважають, що мрія путіна про велику росію навряд чи здійсниться. Натомість вторгнення в Україну зробило рф країною третього сорту, нездатною перемогти противника, якого вона недооцінювала і зневажала.

Президент росії володимир путін став невдахою року за версією американського видання Politico.

У рейтингу 28 впливових людей Європи путіна помістили у категорії «Мрійники» з позначкою «невдаха».

Журналісти зазначають, що мрія путіна про «велику росію» навряд чи здійсниться, а його повномасштабний наступ на Україну захлинувся. Крім того, рішення російського президента про мобілізацію змусило чоловіків призовного віку залишити країну, а українська армія, яка підтримується територіальними надбаннями та постачанням зброї, продовжує чинити тиск.

«Путін давно прагне повернути росії статус великої держави, який вона мала в радянський період. Натомість його вторгнення понизило його країну до третього рівня, нездатної перемогти противника, якого вона недооцінювала і зневажала. Під санкціями Заходу, коли її експорт нафти падає, а її союзники все більше відсахуються від смороду слабкості, росія вдається до бутафорських референдумів і брязкання ядерною зброєю, щоб спробувати чинити тиск на Захід, щоб дати путіну видимість перемоги», – пише видання.

Інші в такій ситуації, впевнені в Politico, відступили б, але впертість путіна означає, що війна швидше за все затягнеться: «Для Європи це, як і раніше, означатиме нестримну інфляцію, захмарні ціни на енергоносії, нестачу добрив та нестачу газу, які чинитимуть тиск на економіку та політичну систему. Нездатність путіна здійснити свою мрію не означає, що він більше не буде кошмаром для своїх сусідів».

Президент України Володимир Зеленський за визнанням Politico є найвпливовішою людиною в Європі.

Нагадаємо, вчора путін заявив, що його «спеціальна військова операція» в Україні може стати «тривалим процесом». Аналітики вважають, що так він готує росію до затяжної війни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: