Путін може втратити підтримку провоєнної спільноти – ISW

Читать на русском
Керівник кремля володимир путін може втратити підтримку військової спільноти через те, що війська росії не змогли витіснити українські сили з артилерійської зони тимчасово окупованого Донецька.

Керівник кремля володимир путін може втратити підтримку провоєнної спільноти через те, що війська росії не змогли витіснити українські сили з артилерійської зони тимчасово окупованого Донецька.

Про це йдеться у дослідженні Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що російський військовий злочинець Ігор Гіркін прямо розкритикував свого диктатора за те, що той не зміг «захистити» Донбас, що було визначено однією з цілей «СВО».

Аналітики ISW розповіли, для чого путін закликає до переговорівВолодимир путін закликає до переговорів для того, щоб відокремити Україну від західних партнерів. Також він хоче, щоб його військові відновилися на полі бою.

«Гіркін, зокрема, відреагував на те, що президент рф охарактеризував хід «спецоперації» як «стабільний», заявивши, що тільки путін і міноборони росії вважають війну успішною», - йдеться у звіті ISW.

Фахівці навели й слова іншого російського бойовика Олександра Ходаковського, який говорив, що тривале правління путіна «не було цілком успішним». Він також висловився про корупцію в росії і підкреслив, що такий стан справ неможливо змінити лише усунувши з посади начальника генштабу Валерія Герасимова (чого путін ще офіційно не зробив).

Крім того, військовий злочинець звинуватив російські війська у тому, що вони не вели контрбатарейний вогонь під час оборони Донецька.

«Критика Гіркіна та Ходаковського безпрецедентно пряма порівняно з їхніми попередніми нападками на кремль. Ці відверті наступи на путіна можуть відбивати розбіжності між провоєнною спільнотою та президентом росії. Вони давно попереджали кремль про недоліки його військової кампанії, але згуртувалися навколо шляху раніше, вірячи, що його війна - як мінімум - призведе до російської окупації Донбасу», - пояснюють в Інституті вивчення війни.

Водночас, аналітики додають, що російський диктатор не дотримався обіцянки «захистити» людей на Донбасі та не досяг локальних військових цілей у регіоні.

«Умови, які путін висуває для тривалої війни, можуть ще більше поставити під сумнів його зусилля заспокоїти співтовариство мілблогерів, що постійно зростає, які представляють важливі націоналістичні фракції та інтереси», - підсумували в ISW.

Раніше Шольц розповів, що путін завжди у розмовах каже, що хоче щось завоювати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: