Путін завжди у розмовах каже, що прагне щось завоювати – Шольц

Читать на русском
Олаф Шольц заявив, що під час розмов володимир путін завжди наголошує на своєму прагненні щось завоювати.
Олаф ШольцФото – dpa

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що російський диктатор володимир путін не відмовиться від загарбницьких планів щодо України.

Про це повідомляє Bild.

Шольц відкрито висловився, що путіна не вдасться переконати відступити у його намірах стосовно України.

Переговори з путіним неможливі: як змінювалася позиція ЗеленськогоІнфографіка – позиція Володимира Зеленського щодо переговорів з путіним пройшла еволюцію від переконання в необхідності діалогу до констатації, що з чинним президентом рф говорити нема про що.

«Кожного разу, коли я розмовляю з путіним, він також дуже чітко каже, що він цілком прагне щось завоювати. Він просто хоче силоміць відібрати частину української території», – зазначив канцлер.

Він зауважив, що російський президент дотримується своїх планів, навіть попри втрати. Шольц підкреслив, що керівництво кремля і раніше демонструвало жорстокість, зокрема, у Сирії та Чечні.

Нагадаємо, глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що Україна готова забезпечити «гарантії безпеки» для росії. Однак країна-агресор має виконати низку умов.

В ISW заявили, що путін хоче провести переговори з Києвом, щоб погіршити відносини України з західними партнерами. Крім того, він хоче дати своїм військам відновитися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: