Війна з росією може тривати десятиліттями через Кримське питання – WP

Читать на русском
Як вважають журналісти, претензії України та рф на Крим не дають надії на мирне дипломатичне врегулювання конфлікту.

Претензії України та рф на Кримський півострів не дають надії на мирне дипломатичне врегулювання конфлікту. Деокупація Криму взагалі може призвести до використання путіним ядерної бомби, а невирішення питання півострова може призвести до десятилітнього конфлікту.

Про це повідомляє The Washington Post.

Згідно з інформацією видання, надія України на повернення Криму довгий час здавалася надуманою фантазією, але нещодавні перемоги Києва на полі бою і помилки Москви несподівано зробили її правдоподібною - можливо, навіть небезпечною.

Бази, аеродроми та ППО: журналісти порахували військові об'єкти рф в окупованому КримуЖурналісти нарахували 10 діючих військових аеродромів та два авіазаводи в окупованому росією Криму. Підрахунки здійснили вивчаючи супутникові знімки Planet Labs.

Як зазначається, Західні країни, підтримуючи Україну, побоюються, що будь-яке «українське військове вторгнення в Крим» може підштовхнути путіна до радикальних дій, потенційно навіть до використання ядерної бомби.

Деякі західні чиновники сподіваються, що угода про передачу Криму росії може стати основою для дипломатичного завершення війни.

Українці відкидають цю ідею як небезпечно наївну, в той час, як росіяни заявляють, що вони не погодяться на те, що вже належить їм.

Водночас, WP вважає, що відмова будь-якої сторони відступити загрожує перетворити війну на десятиліття конфлікту, як у секторі Гази чи Нагорному Карабаху.

Нагадаємо, російські пропагандистські ЗМІ повідомляють, що путін нібито за кермом автомобіля проїхав по Кримському мосту.

Раніше у Зеленського спрогнозували терміни визволення Криму та розповіли про оборону півострова.

Також в окупованому Криму сталася пожежа у казармах з мобілізованими, є загиблі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: