У кремлі заявили, що не планують анексувати нові території України, а займатимуться «звільненням»

Читать на русском
Пєсков заявив, що росія звільнятиме свої окуповані території. Йдеться про області України, які рф незаконно приєднала шляхом псевдореферендумів.

У кремлі заявили, що про «приєднання» нових територій під час війни проти України не йдеться. Натомість у путіна зібралися займатися «звільненням» територій.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Путін став невдахою року за версією PoliticoУ Politico вважають, що мрія путіна про велику росію навряд чи здійсниться. Натомість вторгнення в Україну зробило рф країною третього сорту, нездатною перемогти противника, якого вона недооцінювала і зневажала.

«(Про «приєднання» до росії нових територій – ред.) не йдеться. Принаймні жодних заяв із цього приводу не було. Але все одно багато роботи зі «звільнення» територій. Ви знаєте, що ще в ряді нових регіонів росії є окуповані території, які доведеться звільнити», – заявив на брифінгу прессекретар путіна Дмитро Пєсков.

Пєсков заявив, що однією з головних цілей вторгнення в Україну нібито був захист людей, які мешкають на південному сході України.

«І в рамках захисту цих людей якраз утворилися ці території (йдеться про окупацію Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей – ред.), які були «приєднані» в результаті проведених там «референдумів». Ось про що говорив президент», – додав він.

Нагадаємо, володимир путін заявив, що війна проти України може стати тривалим процесом. Він також назвав значущим для росії результатом «появу нових територій».

В Офісі президент сказали, що путін лише підтвердив справжні цілі свого нападу на Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: