Удар по Оленівці: в ООН пояснили, чому досі не направили місію для розслідування

Читать на русском
Стало відомо, з яких причин місія ООН зі з’ясування фактів не може вирушити на територію слідчого ізолятора в Оленівці Донецької області, де було вбито понад 50 українських військовополонених.
informnapalm

Місія ООН із розслідування не може вирушити на місце теракту в слідчому ізоляторі в Оленівці на Донбасі через відсутність гарантій безпеки.

Про це речник офісу генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік заявив на брифінгу.

При цьому, у промові представник генсека відмовився уточнювати, яка саме сторона відмовляється надавати гарантії безпеки членам місії ООН.

Вбивство полонених в Оленівці: сім цілей, які переслідувала росіяЦентр стратегічних комунікацій виділив сім цілей, які переслідували окупанти, знищуючи українських полонених в Оленівці.

«Ми не можемо направити будь-яку місію, не гарантувавши, що маємо всі гарантії безпеки. Є й логістичні проблеми, але перш за все ми потребуємо гарантій безпеки. Поки цього не буде, ми не можемо їх відправити», - сказав він.

Також Дюжаррік підкреслив, що місії ООН потрібне «зелене світло» на всіх місцях.

Варто зазначити, що ще на початку вересня в ООН запевняли, що її місія має прибути «в найближчі дні».

Нагадаємо, в ніч проти 29 липня в колонії в Оленівці Донецької області загинули щонайменше 50 українських військовополонених. У росії заявили, що Україна нібито завдала по колонії удару з РСЗВ HIMARS.

Проте експерти на основі аналізу фото та відео з місця трагедії, а також супутникових знімків виключають російську версію. Україна досі не має офіційної інформації про кількість загиблих та поранених в Оленівці.

У вересні окупанти знову обстріляли Оленівську колонію та звинуватили ЗСУ, є загиблий.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: