Рада закликала світ відреагувати на вбивство військовополонених у Оленівці

Читать на русском
Рада звернулася до ООН, ЄС, ОБСЄ та інших організацій та країн через масову страту українських військовополонених у Оленівці.

Верховна рада звернулася до ООН, ЄС, ОБСЄ та інших організацій та країн через масову страту українських військовополонених у Оленівці 29 липня.

За відповідну постанову №7627 проголосували 316 народних депутатів на пленарному засіданні 30 серпня, повідомив нардеп Ярослав Железняк у Telegram.

Росія намагається сфабрикувати докази удару України по колонії в Оленівці – розвідка СШАРосія спробує підкинути хибні докази, щоб перекласти відповідальність за удар по колонії в Оленівці на українські сили.

Рада закликала ООН та МКЧХ, які виступали гарантами життя та здоров'я українських військовополонених, негайно відреагувати на теракт, скоєний рф, та направити представників своїх організацій на територію колонії в Оленівці на тимчасово окупованій території Донецької області для інспекційної місії.

Нардепи також звернулися до ООН та МКЧХ з проханням вжити заходів для постійного контролю за умовами утримання всіх українських військовополонених, що знаходяться на території рф та на тимчасово окупованих територіях України.

Крім цього, парламентарії закликали ООН, Євросоюз, ОБСЄ, парламенти та уряди держав-членів НАТО визнати вбивства українських військовополонених росією терористичним актом і визнати країну-агресора державою - спонсором тероризму.

Нагадаємо, в ніч проти 29 липня в колонії в Оленівці Донецької області загинули щонайменше 50 українських військовополонених. У росії заявили, що Україна нібито завдала по колонії удару з РСЗВ HIMARS.

Проте експерти на основі аналізу фото та відео з місця трагедії, а також супутникових знімків виключають російську версію.

Україна досі не має офіційної інформації про кількість загиблих та поранених в Оленівці.

За словами омбудсмена Дмитра Лубінця, росіяни можуть ховати тіла українських військовополонених у тимчасово окупованих Маріуполі та Донецьку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: