Україна так і не отримала списки загиблих та поранених у Оленівці – омбудсмен

Читать на русском
Україна все ще не має офіційної інформації про кількість загиблих українських військовополонених внаслідок теракту рф в колонії в Оленівці Донецької області.

Україна не має офіційної інформації про кількість загиблих і поранених українських військовополонених внаслідок теракту росії на території колонії в Оленівці Донецької області.

Про це заявив уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець в ефірі телемарафону 22 серпня.

У ГУР МО пояснили причину, через яку росія зважилася на теракт в ОленівціКривавий та цинічний злочин, який спланували російські військові злочинці, мав ефект, зворотний тому, на який вони розраховували

«Наразі у нас підтверджених списків убитих і поранених немає», - сказав він.

Лубінець нагадав, що Україна надсилала офіційні запити росії з проханням надати списки загиблих та поранених в Оленівці, проте офіційної відповіді не отримала.

«Ми звернулися до Міжнародного комітету Червоного Хреста, який на підставі Женевських конвенцій має отримувати будь-яку інформацію від рф. Якраз процедуру верифікації цих списків нам має підтвердити Міжнародний комітет Червоного Хреста. Відповіді немає. Є відповідь, що росія також не надає їм жодної інформації», - сказав Лубінець.

За його словами, списки, які існують та оприлюднені ЗМІ росії, не зовсім відповідають дійсності. Це підтверджує і спілкування з родичами військовополонених та аналіз Офісу українського омбудсмена.

Нагадаємо, Україна запустила процедуру повернення тіл загиблих у Оленівці. Але поки що росія не відповідає на вимогу повернути тіла вбитих полонених.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: