У колонії в Оленівці міг вибухнути заряд від вогнемету – Офіс генпрокурора

Читать на русском
В Офісі генпрокурора вважають, що у колонії в окупованій Оленівці вибухнув боєприпас від вогнемету.

Джерелом вибуху у колонії в Оленівці Донецької області, внаслідок якого загинули близько 50 українських військовополонених, ймовірно, став термобаричний боєприпас.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора у відповідь на запит DW.

«А саме – капсула з горючою сумішшю термобаричного вибуху вогнеметів типу ШМЕЛЬ, ШМЕЛЬ-М, РИСЬ», – повідомили у прокуратурі.

Росія намагається сфабрикувати докази удару України по колонії в Оленівці – розвідка СШАРосія спробує підкинути хибні докази, щоб перекласти відповідальність за удар по колонії в Оленівці на українські сили.

Такого висновку слідство дійшло за підсумками аналізу наявних у вільному доступі відеозаписів, за участю фахівців із застосування частин та підрозділів військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту, ідентифікації боєприпасів та застосування інженерних частин та підрозділів.

Водночас в Офісі генпрокурора зазначили, що у кримінальному провадженні триває проведення судової комплексної експертизи.

Нагадаємо, в ніч проти 29 липня в колонії в Оленівці Донецької області загинули щонайменше 50 українських військовополонених. У росії заявили, що Україна нібито завдала по колонії удару з РСЗВ HIMARS.

Проте експерти на основі аналізу фото та відео з місця трагедії, а також супутникових знімків виключають російську версію.

Україна досі не має офіційної інформації про кількість загиблих та поранених в Оленівці.

За словами омбудсмена Дмитра Лубінця, росіяни можуть ховати тіла українських військовополонених у тимчасово окупованих Маріуполі та Донецьку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: