У Пентагоні впевнені, що Україна протягом кількох років поступово перейде на озброєння НАТО

Читать на русском
Американський політик відповів, чи вважає Вашингтон, що Київ через три роки буде повністю інтегрований у системи озброєнь НАТО.

У Сполучених Штатах очікують, що Україна протягом наступних декількох років поступово перейде на озброєння Північноатлантичного альянсу.

Про це повідомляє під час брифінгу заступник міністра оборони США з політичних питань Колін Каль.

При цьому, американський політик відповів, чи вважає Вашингтон, що Київ через три роки буде повністю інтегрований у системи озброєнь НАТО та не потребуватиме озброєнь радянського зразка.

«Не виключено, що через роки вони все ще можуть використовувати системи та боєприпаси, які самі виробляють. Однак я скажу, що, згідно з моїми очікуваннями, у терміни, про які ми тут говоримо, Україна поступово перейде на озброєння стандартів Альянсу», - повідомляє представник Пентагону.

Водночас, він додав, що за останні місяці понад 50 країн надали Україні військову допомогу.

«В ідеалі майбутнє української армії базуватиметься не на десятках різних систем, а на набагато меншій кількості систем, які простіше підтримувати та обслуговувати», - підсумував заступник очільника Міноборони США.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден привітав українців із Днем Незалежності та оголосив про виділення 2,98 млрд доларів допомоги у сфері безпеки.

Напередодні у Пентагоні розповіли, що ввійшло до складу рекордного пакету допомоги для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: