Важке озброєння для України: Бундестаг розкритикував Шольца через відсутність конкретики

Читать на русском
При цьому, в коаліції назвали хорошим сигналом обіцянку німецького канцлера підтримати надання Україні та Молдові статусу кандидата на вступ до ЄС.
Kyiv Media

Правляча коаліція Німеччини розкритикувала канцлера Олафа Шольца за те, що під час вчорашнього візиту до Києва він не дав жодних конкретних обіцянок щодо постачання важкого озброєння Україні.

Про це повідомляє видання Spiegel.

«Настав час, нарешті, дати чітке зобов'язання про негайну доставку важкого озброєння», - заявив депутат бундестагу від Християнсько-демократичного союзу Йохан Вадефуль.

При цьому, в коаліції назвали «хорошим сигналом» обіцянку німецького канцлера підтримати надання Україні та Молдові статусу кандидата на вступ до ЄС.

Шольц запевнив, що Німеччина допомагатиме Україні зброєю і надаліНімеччина підтримує Україну і надаватиме зброю в майбутньому – наскільки це буде потрібно.

Зазначається, що співголова парламентської групи «Зелені» Брітта Хассельман назвала підтримку України та Молдови правильним рішенням у потрібний час.

У свою чергу лідер парламентської групи соціал-демократичної партії Німеччини Рольф Мютценіх підкреслив, що заява Шольца про європейське майбутнє України має історичне значення.

Нагадаємо, лідери Франції, Німеччини, Італії та Румунії в Києві заявили, що підтримуватимуть Україну політично, фінансово, допомагатимуть з озброєнням, експортом зерна та вступом до ЄС.

Раніше Шольц висловив свої враження після візиту до Ірпіня.

Також нагадаємо, що Шольц не захотів націоналізувати Gazprom Germania, щоб «не злити путіна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: