У Нідерландах вважають, що росія може застосувати зброю масового ураження

Читать на русском
Ставитися до такої загрози варто серйозно, не забуваючи, що крім ядерної - є ще й ризик застосування хімічної та бактеріологічної зброї
Кайса ОллонгренВікіпедія

У Нідерландах вважають, що не можна нехтувати ядерною риторикою росії - це неприпустима розкіш. Хто знає, що перемкне в голові у кремлівських старців.

Про це заявила Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен у коментарі Європейській правді.

«Звичайно, ми чуємо ядерну риторику, яка звучить з кремля. І я вважаю, що це неприпустима для нас розкіш – сприймати цю загрозу легковажно. У росії є і ядерна зброя, і тактика її використання, тому ми повинні враховувати, що в якийсь момент вони можуть її використовувати» - зазначила вона.

У Зеленського оцінили ймовірність того, що росія завдасть ядерного удару по УкраїніЯкщо росія спробує застосувати ядерну зброю, вона буде моментально стерта з лиця землі разом з її містами, арсеналами, армією і безпосередньо путіним

За словами міністра, необхідно запобігти застосуванню ядерної зброї будь-якої зі сторін, оскільки це буде загальна катастрофа. Ставитися до такої загрози варто серйозно, не забуваючи, що крім ядерної - є ще й ризик застосування хімічної та бактеріологічної зброї.

«Ми постійно нагадуємо росіянам, що вони погодилися ніколи не використовувати ядерну зброю, тому що вона веде до взаємного знищення. Тому ми їм про це нагадуємо, і водночас робимо все, щоб запобігти цьому» - резюмувала вона.

Нагадаємо, міністр оборони росії Сергій Шойгу заявив, що з військової точки зору в застосуванні ядерної зброї в Україні «нема потреби».

За даними фахівців, повномасштабна ядерна війна між росією і США може викликати глобальний голод і вбити понад 5 мільярдів людей. Жертвами безпосередньо ядерних вибухів стануть 360 млн осіб.

В Україні оновили сигнали повітряної тривоги на тлі небезпеки на День Незалежності. Зокрема, через ядерний шантаж з боку росії деякі територіальні громади ввели кілька сигналів тривоги, що повідомляють про нові види небезпеки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: