Трасс готова застосувати ядерну зброю, якщо цього вимагатимуть інтереси держави

Читать на русском
Трас вважає, що віддати наказ на застосування ядерної зброї, якщо буде така необхідність - це її священний обов'язок, як керівника держави
Елізабет ТрассReuters

Міністр закордонних справ Великої Британії Елізабет Трасс заявила, що готова застосувати британську ядерну зброю в разі загрози країні, або державної необхідності.

Про це вона сказала 23 серпня в ході передвиборних дебатів.

Під час дебатів ведучий поставив Трасс питання - чи зможе вона віддати наказ на застосування ядерної зброї, якщо під час її прем'єрства виникне ситуація, при якій потрібно буде його застосувати, знаючи, що це може призвести до глобальної ядерної війни та знищення світу.

Більше 5 млрд людей помруть у разі повномасштабної ядерної війни між США та росією – дослідженняЯдерна війна між США та росією призвела б до загибелі від голоду 5 млрд людей, більш локальний конфлікт все одно матиме руйнівні наслідки для глобального виробництва продуктів, йдеться в дослідженні.

Трасс відповіла, що вона зможе прийняти таке рішення.

«Це важливий обов'язок прем'єр-міністра, і я готова його виконувати» – - запевнила вона.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила, що коли стане новим прем'єр-міністром країни замість Бориса Джонсона, що йде у відставку, вона значно збільшить військову і гуманітарну підтримку України.

Зараз Трасс є лідером гонки за крісло прем'єра Британії. Вона щонайменше на третину обходить свого конкурента, ексміністра фінансів Ріші Сунака.

Консервативна партія оголосить ім'я нового прем'єр-міністра Великої Британії 5 вересня після голосування серед членів партії. Процедурний комітет 1922 року Консервативної партії в понеділок прийняв зміни до правил обрання лідера, покликані зменшити кількість кандидатів і прискорити оголошення результатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: