Вибухи в районі Джанкоя серйозно порушили логістику постачання зброї росіян – ISW

Читать на русском
Вибухи в районі Джанкоя серйозно порушили логістику росіян, оскільки вони використовували населений пункт як залізничний вузол для перекидання військ та техніки на південь Запорізької області.

Вибухи в Джанкойському районі окупованого Криму завдали значної шкоди російським ресурсам і серйозно порушили логістику постачання окупантів.

Про це заявили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

«Російські війська використовували Джанкой як залізничний вузол для перекидання військ і техніки в окуповані населені пункти на півдні Запорізької області, включно з Мелітополем», – пояснили в ISW.

Аналітики зазначили, що немає жодних ознак того, що Україна використала поставлену США зброю при нещодавніх ударах по Криму.

За один день вибухи в Криму лунали у трьох місцях – військовий журналістПолковник ЗСУ, колишній прессекретар Генштабу повідомив, що за один день вибухи були на трьох військових об'єктах Криму.

В ISW вважають, що нещодавні «інциденти» у Криму є частиною послідовного контрнаступу України для відновлення контролю над західним берегом Дніпра.

«Російські лінії постачання з Криму безпосередньо підтримують російські сили на материковій частині України, зокрема у західній частині Херсонської області. Націленість України на російські наземні лінії зв'язку, тилові та допоміжні засоби у Криму узгоджується з українськими контрнаступними діями, які також націлені на мости через Дніпро та російські елементи тилового забезпечення в окупованій Херсонській області», – йдеться у звіті.

Кінцевим результатом цієї кампанії, на думку аналітиків, ймовірно буде порушення здатності російських військ підтримувати механізовані сили на західному березі Дніпра та захищати їх за допомогою авіації та артилерії на східному березі від українських контратак.

Нагадаємо, 16 серпня у селі Майське неподалік Джанкоя в окупованому Криму пролунали вибухи на складі боєприпасів.

У міністерстві оборони росії заявили, що вибухи сталися внаслідок диверсії.

Видання The New York Times з посиланням на джерело повідомило, що відповідальність за вибух «несе елітний український військовий підрозділ, який діяв у тилу ворога».

Крім того, за непідтвердженою інформацією ЗМІ, кілька вибухів сталося на території російської військової авіабази у селищі Гвардійське під Сімферополем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: