Резніков запропонував світовим виробникам озброєння тестувати зразки на російських окупантах

Читать на русском
Виробники зброї з країн-партнерів України мають відмінний шанс протестувати нові зразки озброєння в Україні, застосовуючи їх проти живих мішеней - російських окупантів
Олексій Резніковkmu.gov.ua

Світові виробники озброєння, в першу чергу західного з країн-партнерів України, можуть протестувати новітні зразки своєї продукції в Україні, на російських окупантах. У збройових компаній буде дуже багато цілей для випробувань.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков в ході дискусії Atlantic Council.

WSJ: Україна зазнає труднощів з доставкою західної військової допомоги на фронтУкраїна отримує сучасні та ефективні західні види озброєнь, які вже змінили ситуацію на полі бою. Однак освоєння і застосування цієї зброї стикається з низкою проблем

«Я думаю, для наших партнерів у Польщі, США, Франції, Німеччині або наших турецьких партнерів це хороший шанс протестувати їх озброєння. Тому давайте нам інструменти, ми закінчимо роботу, і у вас буде нова інформація... Багато озброєння зараз тестуються в реальних умовах бою проти російської армії, що має багато своїх сучасних систем. У них є інтелектуальні засоби радіоелектронної боротьби та зв'язку, засоби протиповітряної оборони, крилаті ракети та балістичні ракети, а також інше обладнання. Ми ділимося всією інформацією та досвідом з нашими партнерами. Ми зацікавлені в тестуванні сучасних систем в бою проти ворога» - зазначив він.

Нагадаємо, до кінця поточного тижня Білий дім оголосить про новий пакет військової допомоги Україні, куди увійдуть додаткові реактивні системи залпового вогню HIMARS.

Україні потрібно близько 50 систем залпового вогню HIMARS, щоб зупинити російський наступ. А якщо проводити ефективний і швидкий контрнаступ на окупантів, тоді Україні потрібно не менше 100 систем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: