Україна може отримати від США партію новітніх БПЛА-камікадзе – ЗМІ

Читать на русском
Switchblade 600 належить до типу дронів-камікадзе. Він важить 23 кілограми, при корисному навантаженні в 14 кг. Точно таку ж вагу має знаменитий ПТРК Javelin
Ілюстративне фотоAeroVironment

США планує укласти контракт з компанією AeroVironment, яка виготовляє безпілотні літальні апарати, на виробництво 10 БПЛА Switchblade 600 для України. «Молодші брати» цього безпілотника, дрони-камікадзе Switchblade 300, вже активно застосовуються Збройними силами України.

Про це повідомляє видання Defence News з посиланням на Пентагон.

Договір між компанією та американськими військовими можуть підписати вже у вересні 2022 року. У зв'язку з наближенням контрнаступу України БПЛА цього типу - як і його «молодший брат», Switchblade 600 належить до типу дронів-камікадзе - можуть зіграти значну роль в завданні ударів по російським окупантам.

США розробили нову систему безпілотників спеціально для України – CNNУ Пентагоні повідомили, що розробили нову систему безпілотників Phoenix Ghost спеціально для потреб України.

«Ця здатність Switchblade може бути корисною, оскільки українці готують наступ на Херсон і Крим. Дрони можуть бути запущені за межі досяжності російських систем і завдати шкоди російській інфраструктурі» - пише видання.

Поки не зрозуміло, чому замовлено таку малу кількість дронів - всього 10 одиниць. Втім, експерти кажуть, що цього цілком достатньо - фактично, Switchblade 600 буде переданий в Україну на випробування, оскільки на момент підписання контракту він буде мати статус прототипу. Інші експерти припускають, що замовлення було зроблено на 10 одиниць, але не БПЛА, а комплексів - а кожен комплекс, своєю чергою, складається з 10 безпілотників, що в сумі дає вже 100 одиниць дронів-камікадзе.

Сам Switchblade 600 важить 23 кілограми, при корисному навантаженні в 14 кг. Точно таку ж вагу має знаменитий ПТРК Javelin. БПЛА цього типу можуть літати на відстань до 40 км і дуже ефективні проти бронетехніки.

Тим часом Україна підписала перші договори на 260,5 млн гривень на закупівлю безпілотників для ЗСУ в рамках проєкту «армії дронів». В армію надійде понад сто різних БПЛА.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: