У США розглядають виробництво і передачу Україні інноваційних озброєнь – CNN

Читать на русском
Пропозиції, які розглядаються оборонним відомством, зосереджені навколо ключових українських потреб, а також передбачають швидкі терміни виконання контракту
ПентагонМіністерство оборони США

У Пентагоні розглядають варіант виробництва для потреб України інноваційного озброєння, яке Збройні Сили України зможуть застосовувати проти російських окупантів. Зараз Пентагон вивчає понад 1300 пропозицій від 800 компаній.

Про це повідомляє американський телеканал CNN.

Пропозиції, які розглядаються оборонним відомством, зосереджені навколо ключових українських потреб - засоби протиповітряної оборони, протитанкові засоби, протипіхотні засоби, берегові засоби, протитанкові засоби, безпілотні авіаційні системи, контрбатарейна боротьба, захищений зв'язок.

Італія приєднається до постачань важкої артилерії в Україну – прем'єр НідерландівРютте закликав усіх лідерів країн-членів НАТО прискорити поставки важкого озброєння. Так, Нідерланди та Німеччина вже постачають Україну важкими САУ; ймовірно, незабаром до них приєднається Італія

Передбачається, що незабаром Пентагон прийме рішення про те, які пропозиції будуть реалізовані. Ідея збору і вивчення пропозицій полягає в тому, щоб отримати ідеї та інформацію, щоб прискорити виробництво і наростити більше потужностей на промисловій базі - підтримка України постійно нарощується і буде величезною, а запаси зброї в США не безмежні; до того ж ЗСУ вже пройшли навчання роботі із західним озброєнням і можуть оперувати складнішими зразками.

В першу чергу Пентагон розглядає пропозиції з термінами поставок в 30-180 днів, а також просить надати докладний опис озброєння, включаючи тип платформи (повітряна, морська, сухопутна), а також повідомити, чи є це озброєння у виробництві.

Саміт НАТО: Німеччина і Нідерланди погодили поставку Україні ще декількох гаубиць PzH 2000Міністри обох країн НАТО також зазначили, що Україна запросила додаткові поставки озброєнь у Німеччини та Нідерландів.

«Зокрема, Міністерство вивчає варіанти, які дозволили б прискорити виробництво і наростити додаткові потужності на промисловій базі для зброї та спорядження, які можна швидко експортувати, розгортати з мінімальною підготовкою і які довели свою ефективність на полі бою» - сказано в повідомленні.

Фінансувати нові контракти передбачається з коштів ініціативи сприяння безпеці України - зараз вона має у своєму розпорядженні мільярд доларів, 240 млн з яких вже асигновані на поточні контракти.

Нагадаємо, президент США Джозеф Байден 30 червня пообіцяв, що незабаром США анонсують передачу Україні новітніх систем ППО і реактивних систем залпового вогню (HIMARS).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: