Україна почне закуповувати озброєння та спорядження за стандартами НАТО – Резніков

Читать на русском
Агентство оборонних закупівель України працюватиме за зразком логістичної організації НАТО під назвою NSPA (NATO Support and Procurement Agency)
Олексій РезніковFacebook

Україна почне закуповувати озброєння та спорядження для Збройних сил згідно зі стандартами Північноатлантичного альянсу. У країні запрацюють відразу два агентства, які будуть відповідальні за придбання озброєння за стандартами НАТО.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю виданню LB.ua.

Так, Агентство оборонних закупівель України працюватиме за зразком логістичної організації НАТО під назвою NSPA (NATO Support and Procurement Agency). Це зробить придбання озброєння для ЗСУ максимально прозорим і ліквідує корупційні ризики.

WSJ: Україна зазнає труднощів з доставкою західної військової допомоги на фронтУкраїна отримує сучасні та ефективні західні види озброєнь, які вже змінили ситуацію на полі бою. Однак освоєння і застосування цієї зброї стикається з низкою проблем

«Це прозорий механізм, зрозумілий для наших партнерів, для бізнесу, для виробників. Це такий своєрідний Amazon, тільки з товарами військового призначення» - пояснив Резніков.

Створення АОЗ стартувало ще в кінці січня 2022 року і мало закінчитися в березні. Однак через вторгнення росії робота затягнулася. Тільки кілька тижнів тому АОЗ офіційно зареєстрували та почали розгортання його роботи. Таким чином, Україна де-факто інтегрується в НАТО, не приєднуючись до нього юридично.

Роботу АОЗ буде курирувати та проводити аудит Defense Reform Advisory Board - міжнародна дорадча група найвищого рівня, яка має у своєму складі не тільки українців, а й експертів з країн-членів НАТО.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що для моніторингу, контролю та логістичного забезпечення військової техніки та озброєння, що надаються західними партнерами, в Україні запустять в роботу три спеціальні системи.

Зараз розблокування українських портів, ремонт іноземної військової техніки та введення «натовської» програми LOGFAS – є трьома пріоритетами України в оборонній сфері.

Світові виробники озброєння, в першу чергу західного з країн-партнерів України, можуть протестувати новітні зразки своєї продукції в Україні, на російських окупантах. У збройових компаній буде дуже багато цілей для випробувань.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: