Журналіст: США не передавали ЗСУ зброю, здатну добити до Криму

Читать на русском
За словами американського журналіста, високопоставлені військові армії США підтвердили йому, що не передавали Україні далекобійну зброю
Ілюстративне фотоEPA / UPG

Сполучені Штати не передавали Україні зброю, якою Збройні Сили України могли б вразити аеродром російських окупантів на території тимчасово окупованої Новофедорівки в Криму.

Про це написав журналіст Голосу Америки Михайло Комадовський у своєму Twitter.

Потужні вибухи в Криму: що про це пишуть провідні світові ЗМІСлово і діло зібрало, що про нещодавні вибухи в Криму говорять західні аналітики та провідні ЗМІ.

«Високопоставлені військові США офіційно підтвердили, що США не передавали Україні зброю, здатну завдати удару по аеродрому Саки в Криму» - повідомив він.

Нагадаємо, 9 серпня в селі Новофедорівка в окупованому Криму прогриміли кілька вибухів поруч з авіабазою російських військових. У росії заявили, що причиною вибуху стала «детонація декількох авіаційних боєприпасів», втім, експерти вважають, що ця версія просто повинна приховати неефективність ППО. Україна не підтверджує причетність до атаки на аеродром.

Згідно з різними даними, на аеродромі були знищені від 8 до 24 одиниць російської авіатехніки, в основному винищувачі та розвідники. Вартість знищеної авіації росії може досягати 380 млн доларів США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: