Зеленський просить США прискорити поставки озброєння Україні – Politico

Читать на русском
При цьому основний предмет розбіжностей - це види зброї, яку треба надати Україні. Так, у США побоюються віддавати українцям зброю великої дальності
Адам СмітГолос Америки

Президент України Володимир Зеленський звернувся до Сполучених Штатів з проханням максимально прискорити поставки озброєння для української армії. Це дозволить до настання зими викинути російську армію з окупованих територій.

Про це повідомляє американське видання Politico з посиланням на керівника комітету Палати Представників Конгресу США з питань збройних сил Адама Сміта.

Арестович вважає, що США все-таки передадуть Україні ракети ATACMSАрестович нагадав, що повідомлення про те, що в Україну поставлено нове озброєння часто означають, що ця зброя вже мінімум тиждень, як використовується

За словами конгресмена, українські чиновники заявили, що можливий варіант укладення мирного договору з росією, але спочатку Україна повинна повернути захоплені росіянами території. Наступні три або шість тижнів будуть мати вирішальне значення, тому Україні потрібно допомогти зараз, додав він, пославшись на слова Зеленського.

«Поки ще літо, зимові місяці швидко наближаються. Нижчі температури та суворі умови сповільнять бойові дії до війни на виснаження, яка в основному приносить користь росії. Більше підтримки зараз — до того, як сили володимира путіна зафіксують свої успіхи - набагато краще, ніж допомога пізніше» - заявив український президент у розмові зі Смітом.

При цьому основний предмет розбіжностей - це види зброї, яку треба надати Україні. Так, у США побоюються віддавати українцям зброю великої дальності - таку, як ракета ATACMS або БПЛА MQ-1C Grey Eagle. У Білому домі вважають, що це призведе до ескалації конфлікту, оскільки ЗСУ отримають можливість вражати цілі на території росії. Сміт зазначив, що він виступає за надання Україні такого озброєння, і зазначив, що є моменти, які можуть вплинути на позитивне вирішення цього питання.

Отримання Україною HIMARS посіяло жах в інфопросторі росії – аналітикиЗа даними аналітиків, навіть російські ЗМІ відступили від своїх звичних пропагандистських штампів і почали з небажанням визнавати, що поява в Україні американських систем стала поворотним моментом у війні

«Якщо росіяни продовжать тиснути, здійснюючи те, що рівнозначно геноциду, насильно вилучаючи дітей і вбиваючи людей, не згодних з їх правлінням, це підвищує ставки та створює іншу ситуацію... адміністрація не готова зробити це на цей момент, але є вагомі аргументи. У якийсь момент - це може змінитися» - резюмував конгресмен.

Нагадаємо, Сполучені Штати в рамках нового пакету військової допомоги передадуть Україні не тільки чотири ракетні системи залпового вогню HIMARS. Україна також отримає чотири командно-штабні машини, чимало безпілотників, додаткові кошти для боротьби з танками та 36 тисяч 105-мм снарядів.

Крім цього, в розпорядженні Збройних сил України вже знаходяться три німецькі зенітні самохідні артилерійські установки «Гепард» з 15.

Польща передала Україні танки PT-91 Twardy, які оснащені модифікованою бронею. Вони вже прибули в Україну для посилення ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: