Більше зброї для України, поки не пізно: експерти з нацбезпеки США звернулися до Білого дому

Читать на русском
Бездіяльність американського уряду може призвести до того, що війна з росією не буде виграна в Україні. А це, своєю чергою, призведе до величезної небезпеки для самих США
Ілюстративне фотоUS Army Force

Американські військові експерти та фахівці з національної безпеки закликали адміністрацію США негайно передати Україні якомога більше зброї. Вони заявили, що зараз настав вирішальний момент у війні проти росії.

Про це повідомляє видання The Hill, яке опублікувало програмне звернення від більш ніж 20 американських військових експертів і фахівців з нацбезпеки.

Так, підписанти заявили, що бездіяльність американського уряду може призвести до того, що війна з росією не буде виграна в Україні. А це, своєю чергою, призведе до величезної небезпеки для самих США, а також для американських союзників.

Кремль готується до затяжної війни з наміром захопити більшу частину України – аналітикиНещодавні заяви Патрушева підтверджують, що мета росії – захопити не лише Донбас, а набагато більшу частину України та знищити її суверенітет.

«Через надмірну обережність щодо провокування російської ескалації (як звичайної, так і ядерної) ми фактично поступаємося ініціативою президенту росії володимиру путіну і зменшуємо тиск на москву, щоб вона припинила свою агресію і серйозно підійшла до переговорів... Імперіалістична війна москви проти народу України — це не просто моральна образа — кампанія геноциду, спрямована на те, щоб стерти українську націю з карти світу, - але явна загроза безпеці та процвітанню США» - йдеться у зверненні.

Експерти також заявили, що уряд США має продемонструвати свою рішучість, максимально озброюючи Україну. При правильному озброєнні та необмеженій підтримці Україна може виграти цю війну. Інакше США доведеться битися вже на кордонах НАТО, захищаючи союзників.

«Якщо це вдасться, нашим солдатам з меншою ймовірністю доведеться ризикувати своїм життям, захищаючи союзників США за договором, яким росія також загрожує» - резюмували експерти.

Нагадаємо, раніше глава МЗС України Дмитро Кулеба скоординував з держсекретарем США Ентоні Блінкеном подальші поставки озброєння від США та інших партнерів.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак вважає, що наступні місяці будуть вирішальними у війні з росією. Якщо бойові дії триватимуть до зими, то українським військові буде все важче повертати території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: