На звільненому острові Зміїний встановили прапор України – фото

Читать на русском
На острові Зміїний встановлено прапор України. На прапорі є напис – Пам'ятай русский военный корабль, острів Зміїний – це Україна.
facebook.com/arut.papoian

Українські військові встановили прапор України на острові Зміїний, який нещодавно було звільнено від російських окупантів.

Як розповів речник Одеської військової адміністрації, на встановленому прапорі є напис: «Пам'ятай «русский военный корабль» острів Зміїний – це Україна!».

Нагадаємо, 30 червня внаслідок військової операції України російські військові евакуювали залишки гарнізону та залишили острів Зміїний.

У міністерстві оборони росії підтвердили відведення військових зі Зміїного, але назвали це не втечею, а «жестом доброї волі». Але згідно з оцінкою британської розвідки, окупанти пішли звідти через ізоляцію гарнізону і його вразливість для ударів України.

За підрахунками ЗМІ, за чотири місяці перебування на Зміїному російська армія втратила на самому острові та в навколишніх водах техніки на 915 млн доларів.

За словами аналітиків, поразка росії на Зміїному трохи послабить тиск біля узбережжя України, але не покладе край морській блокаді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: