У міноборони росії підтвердили відступ зі Зміїного, назвавши це «жестом доброї волі»

Читать на русском
У міноборони росії заявили, що їхня втеча з острова Зміїний це жест доброї волі, щоб показати, що вони не перешкоджають організації гуманітарного коридору для вивезення зерна.

У міністерстві оборони росії підтвердили, що вивели своїх військових із острова Зміїний, назвавши цей відступ «жестом доброї волі».

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Стратегічно важлива точка: глава розвідки розповів про значення острова ЗміїнийТой, хто контролює острів Зміїний, може певною мірою контролювати повітряну обстановку на півдні, блокувати рух суден. Крім того, зі Зміїного росія може розпочати військові дії у Придністров'ї.

«30 червня як крок доброї волі збройні сили російської федерації завершили виконання поставлених завдань на острові Зміїний і вивели гарнізон, що знаходився там. Тим самим світовій спільноті продемонстровано, що російська федерація не перешкоджає зусиллям ООН для організації гуманітарного коридору з вивезення сільськогосподарської продукції з території України», – заявили в міноборони.

У росії заявили, що це не дозволить Україні «спекулювати на темі продовольчої кризи, що насувається, посилаючись на неможливість вивезення зерна через тотальний контроль росією західної частини Чорного моря».

Нагадаємо, сьогодні в оперативному командуванні «Південь» повідомили, що внаслідок військової операції України російські окупанти спішно евакуювали залишки гарнізону та залишили острів Зміїний.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: