У Зеленського розповіли про подальші плани на острів Зміїний

Читать на русском
Українська армія не збирається повторювати російських помилок та влаштовувати гарнізон на прострілюваному острові
Ілюстративне фотоFacebook

Військові Збройних сил України, швидше за все, не займатимуть острів Зміїний, звідки спішно втекли російські окупанти. ЗСУ не повторять помилку росіян і не будуть утримувати прострілюваний Острів.

Про це розповів радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович в ефірі у російського правозахисника Марка Фейгіна.

Не «жест доброї волі»: у британській розвідці назвали справжню причину відходу росіян зі ЗміїногоРосія пішла з острова Зміїний не в якості жеста доброї волі, а через ізоляцію гарнізону і його вразливість для українських ударів.

«Швидше за все, ми прилетимо туди, позначимо прапор який-небудь. І то, я сумніваюся, що це потрібно робити, тому що нам своя Чорнобаївка не потрібна. Навіщо повторювати їх помилки?»- сказав він.

Арестович додав, що ЗСУ не збираються повторювати російський ідіотизм з гарнізоном; завжди існуватиме загроза обстрілу з боку окупантів. Тому армія не буде втрачати солдатів даремно; головне, що на острові більше немає росіян.

Нагадаємо, 30 червня в результаті військової операції України російські військові евакуювали залишки гарнізону і покинули острів Зміїний. При цьому пропаганда рф виправдовує втрату острова і запевняє, що російські військові контролюють його.

За чотири місяці перебування на зміїному російська армія втратила на самому острові та в навколишніх водах техніки на 915 млн доларів. І це мова тільки про відомі та підтверджені втрати.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: