Військова операція на острові Зміїний завершена

Читать на русском
Острів Зміїний, який на чотири місяці окупувала росія, повернуто під юрисдикцію України, військову операцію там завершено.

На острові Зміїний, який 30 червня залишили російські окупанти, завершено військову операцію – там встановлено прапор України.

Про це сьогодні на брифінгу заявила начальник об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

В ISW розповіли про наслідки відходу росіян зі ЗміїногоВідхід росіян з острова Зміїний послабить тиск біля узбережжя України, але вони все ще можуть загрожувати морським шляхам.

«Прапор України на острові Зміїний встановлено. Військова операція завершена, територію знову повернуто під юрисдикцію України», – повідомила Гуменюк.

Нагадаємо, 30 червня внаслідок військової операції України російські військові евакуювали залишки гарнізону та залишили острів Зміїний.

У міністерстві оборони росії підтвердили відведення військових зі Зміїного, але назвали це не втечею, а «жестом доброї волі». Але згідно з оцінкою британської розвідки, окупанти пішли звідти через ізоляцію гарнізону і його вразливість для ударів України.

За підрахунками ЗМІ, за чотири місяці перебування на Зміїному російська армія втратила на самому острові та в навколишніх водах техніки на 915 млн доларів.

При цьому, як припустився Олексій Арестович, ЗСУ не займатимуть острів, щоб не повторювати помилок росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: